Monday, October 14, 2013

IPTV 6-oji diena - Plex media serverio pluginas

Kaip jau minėjau ankščiau yra labai paprastas būdas žiūrėti IPTV per teliką jeigu turite kokį tais kompiuterį kuriame būtų įdiegtas Plex serveris - tereikia IPTV kanalų nuorodas sudėti į atskirus *.str failus ir pakrauti į Plex serverį, tačiau toks būdas man nepatiko dėl to, kad kanalų informacija saugoma pačio Plex nustatumuose ir pakeitus serverį reikėtų visus kanalus aprašinėti iš naujo, turint grojąraštį iš 150 kanalų malonumas menkas, taigi leidausi į paieškas kaip tą informaciją išsaugoti atskirame faile ar eksportuoti kad būtų galima lengvai dalintis su draugais. Deja paieškos buvo nelabai sėkmingos, taigi nusprendžiau sukurti Plex plugin'ą kuris grotų IPTV kanalus iš M3U failo panašiai kaip ankščiau minėtas SIPTV ar nesenai atrasti nauji servisai SS-IPTV ir nStreamVOD servisai, ir po 3 dienų Pyhon kalbos mokymosi plius 2 dienų testavimo pristatau savo darbo rezultatą:


Plex grotuvai veikia Windows, Mac, Roku, LG, Samsung ir Google TV sistemose, taigi šis sprednimas (kaip ir ankstesnysis) tinka ne tik LG televizoriams. Instaliavimas paprastas, parsisiunčiate plugin'ą iš GitHub apačioje dešinėje esančiu mygtuku Download ZIP, nukopijuojate IPTV.bundle katalogą į Plex plugin katalogą (C:\Users\...\AppData\Local\Plex Media Server\Plug-ins) ir plugino Contents\Resources kataloge esantį playlist.m3u failiuką papildote jus dominančiais IPTV kanalais (labai daug viešų kanalų galima rasti freetux.net ir iptv-player.com), galite nurodyti papildomus atributus kaip tvg-logo ir group-title, remkitės pateiktu pavyzdžiu.

Ir viskas, net neperkrovus Plex serverio kliente turėtų atsirasti naujas punktas Video Channels, o jame IPTV ir sugrupuotas visas grojaraštis:

Video ChannelsIPTV

Keičiant serverį jums tereikia išsaugoti Jūsų asmeninį playlist.m3u ir tiek, ateityje planuoju įdėti EPG palaikymą, vertimą į lietuvių ir kitas kalbas, papildyti konfigūraciją ir pan.  Tik noriu atkreipti dėmesį kad Plex neturi oficialaus IPTV palaikymo ir gali būti kad kai kurie kanalai papraščiausiai negros, Plex serverio media manager'yje tai tikrai niekas negros, tik klientuose, tačiau aš pats testavau PC kliente ir LG televizoriuje, viskas groja be jokių problemų, tik užtrunka kol įsijungia. Daugiau informacijos galite ieškoti Plex forumuose, jeigu kils klausimų ar turite kokių pasiūlymų, rašykite čia, padėsiu kuo galėsiu. Jeigu mano plugin'as jums naudingas, būčiau dėkingas jeigu bent apsvarstytumėte galimybę paaukoti nedidelę sumą ant alaus, kad projektas toliau gyvuotų ir tobulėtų, nuorodą į PayPal Donations rasite viršuje dešinėje šio puslapio pusėje.

4 comments:

  1. Maladiec bičas. Keep up working on EPG implemention in your plugin. That will give you donations not only for beer, I think. Viens durns klausims: a bandei tą patį fintą pravaryti su PLEX serveriu running on Linux any version.
    Sorry už anglų kalbą, nes forumuose jau gimtąją pamiršau.
    Looking forward to hearing from you.

    ReplyDelete
  2. BTW. Koks prie tavo dabartinės sistemos TV kanalo įsikrovimo žūrėjimui greitis-laikas (stream buffering time on channel?)

    ReplyDelete
  3. SU Linux'u nebandžiau, bet turėtų veikti be problemų kadangi pluginas paarašytas python kalba ir nereikalauja kompiliacijos ir nuo sistemos nepriklauso taigi be Linux turėtų veikti FreeBSD ir NAS platformose, tereikia rasti katalogą kur tie pluginai instaliuojami :)

    O dėl greičio tai matyt nelabai supratau klausimą, pats vaizdas fluent, be stabdžių, tik kanalo įjungimas užtrunka iki 20 sec.

    ReplyDelete
  4. padariau viskas nuo a iki z bet nezigauna kame kampas ?

    ReplyDelete