Tuesday, December 17, 2013

IPTV 7-oji diena - xupnpd - DLNA serveris routeryje

Mano sukurtas Plex papildymas puikiai veikia ir naudoju jį jau kurį laiką kasdieniam televizijos žiūrėjimui, tačiau Plex nenoriai dirba su Android ir Apple įrenginiais, ir papraščiausias sprendimas vietoj Plex naudoti Serviio, kuris tiesą sakant man nelabai patinka, painus produktas, taigi daug dėmesio jam neskyriau. Tačiau naršydamas po interneto platybes aptikau xupnpd - eXtensible UPnP agent - kuris pasirodė ganėtinai adwanced produktas, tačiau žadėjo IPTV be kompiuterio, tereikia turėti routerį! Sudomino, pabandžiau, mano Asus RT-N66U veikia puikiai, taigi dalinuosi trumpa instrukcija kaip vyko diegimas ir išvadomis ar verta:

Visų pirma reikia routerio, kuriame būtų galima diegti papildomus paketus, t.y. tinka bent koks custom firmware kaip DD-WRT ar TomatoUSB ar kas nors panašaus, mano atveju tai minimaliai modifikuotas standartinis Asuswrt: Asuswrt-Merlin. Dar reikia USB atmintinės routeryje, arba kokio išmanaus routerio turinčio vietos, bet kaip jau kalbėjau praeitą kartą geriau naudoti atskirą USB atmintinę o ne routerio particijas. Taigi, viskas iš eilės:



  1. Jungiamės prie routerio Putty pagalba ir instaliuojame Entware arba Optware (galima apseiti ir be Entware, bet taip papraščiau)

  2. Entware duos toolsą opkg kuris padės instaliuoti xupnpd:
    opkg install xupnpd

  3. Tada kažkam reikia į iptables įdėti tokią taisyklę:
    iptables -I INPUT -i lo -j ACCEPT

    Tiesą sakant nelabai įsivaizduoju ką ji daro ir kam ji reikalinga, netestavau xupnpd be jos, taigi nesu įsitikinęs ar ji tikrai reikalinga, bet kad problemų nebūtų ji įrašyta į ankščiau aptarinėtą services-start skriptą kad perkrovus routerį viskas veiktų.

Na va kaipo ir viskas, atsidarome puslapį http://192.168.1.1:4044 (portą galima pakeisti nustatymuose arba xupnpd.lua failiuke), pakrauname beveik tokį patį playlistą kaip mano Plex plugine (vienintelis skirtumas kad vietoj tvg-logo naudojamas atributas logo, galite replace'inti su Notepad++) ir bandome žiūrėti per DLNA ar UPnP klientą, aš kolkas testavau tik su savo LG SmartTV, veikia puikiai, deja kaip ir Serviio atveju vaizdas šiek tiek neproporcingas, pakeisti nėra kaip, ir garso takelio irgi televizorius perjungti nesugeba, taigi per Plex žiūrėti maloniau. Bent kokiu atveju jeigu neturite kompiuterio serveriui, labai geras sprendimas, ačiū Anton Burdinuk už tokį appsą, ir dar ačiū Pavel V. Cherenkov už udpxy servisą, be kurio neveiktų aukščiau minėtas playlistas.

2 comments:

  1. Sita reikala pakuriau ant routerio su Open-WRT. Taisyklių jokių įkelti nereikėjo. Užteko parsisiusti archyva jį iškleisti bei paleisti servisa o tada prisijungti per x.x.x.x:4044 ykelti playlist ir vuolia. Vienintelė bėda bent jau ant sony smart tv, kad kanalų junginėjimas labai nepatogus.

    ReplyDelete
  2. Sveikas. Gal gali su manimi susisiekti, parasiau tau openbox forume asmenine zinute, reikia patarimo vienu klausimu. Aciu :)

    ReplyDelete